Close
- Maghrib Ishak
Submit Information
Waktu Solat: Kuala Lumpur, Putrajaya - | Subuh | Syuruk | Zuhur | Asr | Maghrib | Ishak
Views: 1260

KURSUS KEFAHAMAN AGAMA ISLAM

[Event has ended]

Kami menyedari akan kepentingan ilmu dan kefahaman terhadap agama menjadikan seorang muslim itu muslim yang sejati terutama dari kalangan para remaja, maka, IPSI telah mengambil inisiatif untuk melaksanakan Kursus Kefahaman Agama Islam. Kursus ini dilaksanakan terhad kepada 40 remaja yang berusia 18 tahun hinga 25 tahun sahaja.

Kali ini IPSI menampilkan dua orang tokoh hebat yang tidak asing lagi dan kedua-duanya merupakan Ahli Majlis Syura Kerajaan Negeri Pulau Pinang iaitu Dato' Hj. Kamarudin Abdullah (Pengasas dan Presiden IPSI, Ketua Kluster Non-Muslim dan Saudara Baru YADIM) dan Dato' Dr. Danial Zainal Abidin.

Jom sertai Kursus Kefahaman Agama Islam yang bakal berlangsung seharian pada 30 Januari 2021 bersamaan hari Sabtu bagi mempelajari ilmu-ilmu yang berharga daripada dua orang tokoh agama.
Tiada caj bayaran yang akan dikenakan. Makanan dan dewan disediakan secara PERCUMA, anda hanya perlu bawa semangat dan keazaman yang tinggi untuk mengutip mutiara-mutiara ilmu dijadikan benteng akidah kita. Jangan lepaskan peluang keemasan ini.

Organisers

Islamic Propagation Society International - IPSI

Islamic Propagation Society International (Penang), Malaysia is a non-government, non-political orga...

Speakers

Dr. Danial Zainal Abidin

Dr. Danial bin Zainal Abidin berasal daripada Kampung Manggis, Sungai Ara, Pulau Pinang. Beliau meru...

CommentsRelated Events